coşcoş
Serviciul Clienţi

031.810.7707
0356.22.9062

Livrarea este gratuită pentru comenzi mai mari de 350 RON !
Aparate furnizate de noi sunt compatibile 100% cu RON.


Istoria bancnotei


Bancnota este un mijloc de plată din hârtie, emisă de bancă. Este cunoscută și sub denumirea de bilet de bancă și bani de hârtie.
Prima oară in China au descopăeri ca banii tiparite pe hartie este mai ușor utilizabila. Banii de hârtie au fost, fără îndoială, introduși la începutul secolului al X-lea, de negustorii chinezi de ceai, care încheiau mari tranzacții cu bilete la ordin, cu scopul evitării transportului monedelor metalice. Administrația chineză a adoptat oficial bancnotele în 1024. Monedele metalice erau reprezentate simbolic pe bancnotele emise sub dinastia Song.
Din secolul al XIX-lea, bancnotele sunt tipărite pe o hârtie fină multistrat, foarte rezistentă la îmbătrânire și la mânuire, purtătoare de un filigran, compusă exclusiv din pastă de hârtie de bumbac, suferind un proces de purificare crescut; această hârtie, fără clei, este unsă cu gelatină, apoi uscată cu aer, înainte de a suferi o calandrare foarte puternică.
De vreo treizeci de ani, din ce în ce mai multe state au trecut la adoptarea bancnotelor din polimeri, care sunt mult mai rezistente la rupere și la șifonare decât cele de hârtie. Prima bancnotă de polimeri emisă de România a fost cea de 2.000 de lei (ROL), din 1999, cu ocazia eclipsei totale de soare, din 11 august a acelui an, România fiind prima țară europeană care a pus în circulație astfel de bancnote de polimeri.
Începând de anii 90, modalitatiile de copiiere și falsificare a bancnotelor au inceput să deyvoltă într-un ritm deosebit.Cu dezvoltarea technicii de printare și copiere metoda de falsificare a devenit mai usor, fiecare bancnotă în lume era o provocare pentru falsificatori. Falsificarea bancnotei este pedepsit prin lege

Falsificarea presupune următoarele activităţi:

  • producerea frauduloasă sau modificarea valorii nominale a unei bancnote sau monede, indiferent de mijloacele folosite, cu scopul punerii în circulaţie;
  • punerea în circulaţie în mod fraudulos a bancnotelor sau monedelor falsificate;
  • importul, exportul, transportul, primirea, posesia sau procurarea cu bună-ştiinţă de bancnote sau monede falsificate;
  • producerea frauduloasă, primirea, procurarea sau posesia de instrumente, obiecte, programe de calculator şi orice alte procedee, destinate prin natura lor producerii sau obţinerii de bancnote sau monede falsificate ori alterării bancnotelor şi monedelor în vederea obţinerii de falsuri;
  • producerea frauduloasă, primirea, procurarea sau posesia altor elemente care servesc la protejarea însemnelor monetare împotriva falsificării.
Aceste activitați constituie infracțiuni și se pedepsesc conform prevederilor Codului Penal (de la două până la zece ani închisoare).


Banknote Kft.  © 2005-2018  All rights reserved 
 Počítačky bankoviek  Bankjegyszámláló  Cashtech  AccuBANKER

Masina de numarat bani - PayPal      Masini de numarat bancnote - VISA